Cake pops met een twist
3,5 uur
Super makkelijk

Bereiding
Ingrediënten
- 250 g FunCakes Mix voor Cupcakes
- 50 g FunCakes Mix voor Botercrème
- 125 g Wilton Candy Melts® - Oranje
- 125 g Wilton Candy Melts® - Roze
- 125 g Wilton Candy Melts® - Helder Wit
- 125 g Wilton Candy Melts® - Lichtblauw
- FunCakes Sugar Strands Roze
- 125 g roomboter voor de cake + 60 g roomboter voor de botercrème
- 2,5 ei
- 50 g water
Benodigdheden
- Wilton Performance Pans® Rechthoekige Bakvorm 23x33 cm
- Wilton Lollipop Sticks 15cm, pk/35
Stap 1: Bak de cake
Bereid 250 g FunCakes Mix voor Cupcakes volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet het beslag in de ingevette Performance Pan van Wilton. Bak de cake op 150/160°C (heteluchtoven) voor zo'n 40/50 minuten tot een tandenstoker er schoon uitkomt. Laat de cake 10 minuten afkoelen in de vorm.
Stap 2: Maak de botercrème
Bereid 50 g FunCakes Mix voor Botercrème volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Stap 3: Vorm de cake pops
Na 10 minuten haal je de cake uit de vorm en stort hem in een grote schaal. Kneed de cake met je handen tot er geen grote stukken meer inzitten. Voeg de botercrème toe en mix het met je handen tot een geheel.
Vorm nu de cake pop balletjes met je handen.
Voor kleine cakepops: balletjes van 1 eetlepel (ongeveer 3 cm doorsnee) leveren ca. 48 cakepops op.
Voor middelgrote cakepops: balletjes van 2 eetlepels (ongeveer 3,8 cm doorsnee) leveren ca. 24 cakepops op.
Voor grote cakepops: balletjes van 3 eetlepels (ongeveer 4,5 cm doorsnee) leveren ca. 16 cakepops op.
Stap 4: Decoreren
Het is belangrijk dat je cakepops helemaal zijn afgekoeld als je aan het decoreren begint.
Smelt de Wilton Candy Melts® in wit, roze, blauw en oranje zoals aangegeven op de verpakking en doe ze in losse schaaltjes. Verdeel de witte Candy Melts over drie schaaltjes. In het ene schaaltje drizzle je er met een lepel wat blauwe Candy Melts overheen, de andere roze en de andere oranje.
Dip het uiteinde van de Wilton Lollipop sticks in de Candy Melts en plaats vervolgens de cake pops hierop, zo blijven ze goed zitten.
Pak je cake pops aan de stokjes vast, doop ze in de Candy Melts en haal ze er met een draaiende beweging weer uit. Op die manier creëer je de swirl. De andere cake pops kan je in een effen kleur dippen en versieren met sprinkles naar keuze. Laat ze goed uitharden.
Dit recept wordt mede mogelijk gemaakt door Wilton.
Benodigde producten
Let op: Controleer altijd de beschikbaarheid van de producten voor het plaatsen van een bestelling.