Al 20 jaar dé taartspecialist
Gratis verzending vanaf €75!
Voor 16:30 uur (ma-vr) besteld, morgen in huis
Meer kopen = meer besparen tot -25% korting
9.2
Logo van Deleukstetaartenshop

Al 20 jaar dé taartspecialist

Gratis verzending vanaf €75!
Voor 16:30 uur (ma-vr) besteld, morgen in huis
Meer kopen = meer besparen tot -25% korting

Cake pops met een twist

3,5 uur

Super makkelijk

Cake pops met een twist

Cake pops met een twist

3,5 uur

Super makkelijk

Deze cake pops zijn heerlijk smeuïg en eenvoudig te maken. Het versieren van deze cakepops is ontzettend leuk, en ze smaken ook nog eens fantastisch! Met dit basisrecept kun je cakepops maken in allerlei vormen en formaten. Ideaal als traktatie voor verjaardagen en andere feestjes. Je kunt ze helemaal naar wens aanpassen met Candy Melts en kleurrijke strooisels.

Bereiding

Ingrediënten

  • 250 g FunCakes Mix voor Cupcakes
  • 50 g FunCakes Mix voor Botercrème
  • 125 g Wilton Candy Melts® - Oranje
  • 125 g Wilton Candy Melts® - Roze
  • 125 g Wilton Candy Melts® - Helder Wit
  • 125 g Wilton Candy Melts® - Lichtblauw
  • FunCakes Sugar Strands Roze
  • 125 g roomboter voor de cake + 60 g roomboter voor de botercrème
  • 2,5 ei
  • 50 g water

Benodigdheden

  • Wilton Performance Pans® Rechthoekige Bakvorm 23x33 cm
  • Wilton Lollipop Sticks 15cm, pk/35

Stap 1: Bak de cake

Bereid 250 g FunCakes Mix voor Cupcakes volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet het beslag in de ingevette Performance Pan van Wilton. Bak de cake op 150/160°C (heteluchtoven) voor zo'n 40/50 minuten tot een tandenstoker er schoon uitkomt. Laat de cake 10 minuten afkoelen in de vorm.

Stap 2: Maak de botercrème

Bereid 50 g FunCakes Mix voor Botercrème volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Stap 3: Vorm de cake pops

Na 10 minuten haal je de cake uit de vorm en stort hem in een grote schaal. Kneed de cake met je handen tot er geen grote stukken meer inzitten. Voeg de botercrème toe en mix het met je handen tot een geheel.

Vorm nu de cake pop balletjes met je handen.

Voor kleine cakepops: balletjes van 1 eetlepel (ongeveer 3 cm doorsnee) leveren ca. 48 cakepops op.
Voor middelgrote cakepops: balletjes van 2 eetlepels (ongeveer 3,8 cm doorsnee) leveren ca. 24 cakepops op.
Voor grote cakepops: balletjes van 3 eetlepels (ongeveer 4,5 cm doorsnee) leveren ca. 16 cakepops op.

Stap 4: Decoreren

Het is belangrijk dat je cakepops helemaal zijn afgekoeld als je aan het decoreren begint. 

Smelt de Wilton Candy Melts® in wit, roze, blauw en oranje zoals aangegeven op de verpakking en doe ze in losse schaaltjes. Verdeel de witte Candy Melts over drie schaaltjes. In het ene schaaltje drizzle je er met een lepel wat blauwe Candy Melts overheen, de andere roze en de andere oranje.

Dip het uiteinde van de Wilton Lollipop sticks in de Candy Melts en plaats vervolgens de cake pops hierop, zo blijven ze goed zitten.

Pak je cake pops aan de stokjes vast, doop ze in de Candy Melts en haal ze er met een draaiende beweging weer uit. Op die manier creëer je de swirl. De andere cake pops kan je in een effen kleur dippen en versieren met sprinkles naar keuze. Laat ze goed uitharden.

 

Dit recept wordt mede mogelijk gemaakt door Wilton.

Benodigde producten

Let op: Controleer altijd de beschikbaarheid van de producten voor het plaatsen van een bestelling.

Toon prijzen en aantallen

Altijd op de hoogte blijven ?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting!
Nieuwsbrief