Chocolade Bonbons
3 uur
Super makkelijk

Bereiding
Ingrediënten
- FunCakes Chocolate Melts Puur 350 g
- FunCakes Chocolate Melts Melk 350 g
- FunCakes Chocolate Melts Wit 350 g
- FunCakes Chocolate Melts Ruby 350 g
Benodigdheden
- FunCakes spuitzakken
- FunCakes Chocolade Mal Swirl
- FunCakes Chocolade Mal Diamant
- Silikomart Siliconen Vorm Halve Bollen Ø3cm
- Kwastje
Stap 1: Smelt de chocolade melts
Doe de FunCakes Chocolade Melts in een voor de magnetron geschikte kom. Smelt ze op 450/500W in de magnetron. Roer elke 15/20 seconden de chocolade goed door, zodat de temperatuur zich gelijkmatig verspreidt. Stop met verwarmen zodra de chocolade bijna volledig gesmolten is (kleine stukjes mogen nog zichtbaar zijn). Blijf roeren totdat de chocolade opgelost is. Let op dat er geen water bij komt!
Stap 2: Maak de bonbons
Doe voor de swirls een klein beetje contrasterende kleur melts in het hart en laat dit even 5 minuten opstijven in de koelkast. Vul hierna de mal helemaal met gesmolten chocolade en laat deze 15-20 minuten opstijven in de koelkast. Tik de mal omgekeerd op tafel en de chocolaatjes vallen eruit. Is dit niet het geval zet ze dan even terug in de koelkast en probeer het later nog een keer.
Stap 3: Decoreer de chocolade bonbons
Voor de halve bolletjes smeer je wat contrasterende melts in de mal, niet helemaal bedekken! Zet dit even 5 minuten in de koelkast en vul hierna je de mal verder met chocolade. Laat dit 15-20 minuten in de koelkast opstijven en druk ze uit de mal.
Stap 4: Geniet van deze heerlijke Chocolade Bonbons!
Dit recept is mede mogelijk gemaakt door FunCakes.
Benodigde producten
Let op: Controleer altijd de beschikbaarheid van de producten voor het plaatsen van een bestelling.