Death by Chocolate
3 uur
Gemiddeld

Bereiding
Ingrediënten
- FunCakes mix voor Brownie Cake 1kg
- Callebaut Chocolade Callets Melk 1 kg
- Callebaut Chocolade Callets Wit 1 kg
- FunCakes Chocolade Chunks Puur 30g
- FunCakes Chocolade Chunks Melk 30g
- FunCakes Chocolade Drops Melk 30g
- FunCakes Chocolade Drops Puur 30g
- FunCakes Chocolade Drops Wit 30g
- FunCakes Chocolade Melts Wit 30g
- 5 eieren (circa 250 gram)
- 105 gram ongezouten roomboter
- 210 ml water
- 800 ml houdbare slagroom
Overige benodigdheden
- Schone snoeischaar om de dowels op maat te knippen
- Spuitzakken
- Afkoelrooster
- Dowels
Stap 1: Start met het maken van de chocolade ganache
Maak een dag van tevoren de chocolade ganache. Breng 600 ml slagroom aan de kook, haal de pan van het vuur. Voeg in 1 keer de 900 gram Callebaut chocolade callets toe. Roer stevig door totdat er geen klontjes meer zijn. Laat dit een hele nacht afkoelen en stevig worden op het aanrecht. Het dient een chocoladepasta dikte te hebben.
Stap 2: Maak ook alvast de witte chocolade ganache een dag van te voren
Breng 200 ml slagroom aan de kook, haal de pan van het vuur. Voeg in 1 keer de 400 gram Callebaut witte chocolade callets toe. Roer stevig door totdat er geen klontjes meer zijn. Laat dit een hele nacht afkoelen en stevig worden op het aanrecht. Het dient een chocoladepasta dikte te hebben. Dit smeer je als vulling tussen de taart.
Stap 3: Bak de brownie gaar
Verwarm de oven voor op 175°C (heteluchtoven 160°C). Meng 1kg FunCakes mix voor Brownie Cake, 5 eieren, 105 gram boter en 210 ml water in een kom. Klop het op lage snelheid in 3 minuten tot een dik beslag. Roer 30 gram chunks melk, 30 gram chunks puur, 30 gram drops puur, 30 grams drops wit, 30 gram melts melk en 30 grams melts wit door het beslag. Vul een ingevet en met bakpapier bekleed bakblik met 1/3 van het beslag. Bak de brownie in 25 minuten gaar. Laat hem afkoelen op een cooling grid. De brownie blijft redelijk klef van binnen door de toevoeging van de melts. Herhaal dit nog twee keer, totdat je drie brownies hebt.
Stap 4: Stapel de brownies en decoreer met de ganache
Stapel de brownies op elkaar met een laagje witte ganache ertussen. Steek drie dowels in de taart en knip ze op lengte met de snoeischaar. Dit is tegen het schuiven van de lagen onderling.
Smeer de bovenkant van de taart netjes af met een dik laagje melk chocolade ganache en de zijkanten met een dunne laag.
Neem een spuitzak, knip er een puntje af en doe spuitmond 1M hierin en vul met ganache. Spuit de hele taart rondom af met mooie rozetten. Als afwerking van de onderrand kan je nog een schelprandje spuiten.
Benodigde producten
Let op: Controleer altijd de beschikbaarheid van de producten voor het plaatsen van een bestelling.