Dipped chocolate chip cookies
1 1 /2 uur
Makkelijk

Bereiding
Overige benodigdheden:
- 150 gram boter
- 1 ei
- Bakpapier
Verwarm de oven voor op 180°C (heteluchtoven 160°C). Meng 500 gram mix met 150 gram roomboter en 1 ei tot een deeg. Kneed circa 50 gram chocolade chunks door het deeg. Laat het minimaal 1 uur opstijven in de koelkast. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad tot circa 1 cm dikte. Steek de koekjes uit en bak ze in circa 12 minuten goudgeel. Laat de koekjes goed afkoelen na het bakken.
Smelt de bruine candy melts volgens de instructies op de verpakking. Als de candy melts te dik blijven, kun je een beetje cacaoboter drops of dipping aid toevoegen. Gebruik de dipping tongs om de koekjes voor 2/3 in de gesmolten melts te dopen. Tik de koekjes nog even voorzichtig tegen de rand van de kom, zodat de overtollige melts er af lopen. Laat de koekjes hard worden op een met bakpapier bekleed bord of cake board voor circa 10-15 minuten.
Smelt de witte candy melts volgens de instructies op de verpakking. Kleur de witte candy melts met de candy colors in de gewenste kleuren. Gebruik opnieuw de dipping tongs om de koekjes voorzichting in de andere kleuren candy melts te dopen. Laat ze daarna hard worden op het bord voor circa 3-5 minuten.
Mede mogelijk gemaakt door Wilton.
Benodigde producten
Let op: Controleer altijd de beschikbaarheid van de producten voor het plaatsen van een bestelling.