Feest hoedjes
2 ½ uur
Makkelijk

Bereiding
Overige benodigdheden:
- 5 eieren (250 gram)
- 250 gram roomboter
Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Verwarm de oven voor op 160°C (heteluchtoven 140°C). Meng 500 gram mix voor cupcakes, 250 gram boter en 5 eieren in 4 minuten op een lage snelheid tot een glad beslag. Vul een ingevette bakvorm (25 cm) met het beslag en bak de cake in circa 70-75 minuten gaar.
Verkruimel de cake in een kom nadat deze is afgekoeld. Voeg hier 100 gram decorator icing aan toe en roer het goed door. Vorm hiervan druppels (circa 30 gram) en maak de onderkant een beetje plat. Laat deze even opstijven in de koelkast.
Smelt de 500 gram chocolade melts in de magnetron (laagste stand), au bain-marie of in een chocoladesmelter. Verdeel de chocolade in vier delen en kleur iedere deel een ander kleur. Dip de stokjes een stukje in de chocolade en steek deze in de hoedjes. Als de chocolade gestold is en de stokjes goed vast zitten, kun je de hoedjes in zijn geheel in de chocolade dopen. Laat de overtollige chocolade er afdruipen en laat ze stollen.
Kneed 250 gram fondant goed door en rol deze uit. Smeer de dummy in met piping gel en bekleed deze met de fondant.
Kleur de fondant in dezelfde kleuren als de hoedjes. Rol balletjes van de fondant, voor ieder hoedje één. Maak er ook smalle strookjes aan. Laat deze een beetje opgekruld drogen.
Doe een beetje piping gel op de onderrand van de hoedjes en rol ze door de musketzaad. Doe dit ook met de balletjes en plak ze dan met een beetje piping gel op de hoedjes. Steek er als laatste een krul in de kleur van het hoedje in.

Benodigde producten
Let op: Controleer altijd de beschikbaarheid van de producten voor het plaatsen van een bestelling.