Frambozen cupcakes
2 uur
Makkelijk

Bereiding
Overige benodigdheden voor 20-24 cupcakes:
- 500 gram (room)boter
- 5 eieren (maat M, circa 250 gram)
- 200 ml water
- Verse frambozen
Eerst maak je de cupcakes, zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Verwarm de oven voor op 180°C (heteluchtoven 160°C ). Voor 20-24 cupcakes 500 gram mix, 250 gram (room)boter en 5 eieren (maat M, circa 250 gram) in 4 minuten op lage snelheid tot een glad beslag mengen. Verdeel papieren bakvormpjes in een muffin bakvorm en schep het beslag met een (ijs)lepel in de vormpjes (tot ongeveer de helft vullen). Bak de cupcakes in de voorverwarmde oven in circa 18 minuten gaar.
Kneed de witte fondant goed door en rol het uit tot een dikte van circa 1 cm. Steek hier met de ronde uitsteker 20-24 rondjes uit. Plak de rondjes op de cupcakes met een beetje eetbare lijm of jam.
De toeven maak je van botercrème, zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Vermeng met een garde 200 gram mix met 200 ml water en laat dit mengsel minimaal 1 uur opstijven. Klop 250 gram ongezouten (room)boter in ca. 1 minuut los. Voeg het mengsel in vier gedeeltes toe aan de boter, mix steeds volledig door tot het mengsel geheel is opgenomen voordat het volgende deel wordt toegevoegd. Mix het geheel nog 5-10 minuten tot een gladde crème. Voeg daarna een klein beetje kleurstof toe, roer dit door tot dat de botercrème roze wordt. Herhaal dit tot dat je de gewenste kleur hebt bereikt.
Plaats het spuitmondje in de spuitzak en vul deze met de botercrème. Spuit een mooie toef op de cupcake en plaats hier een stuk of 3 frambozen.
Mede mogelijk gemaakt door FunCakes.
Benodigde producten
Let op: Controleer altijd de beschikbaarheid van de producten voor het plaatsen van een bestelling.