Glitter Macarons voor Oud & Nieuw
3 uur
Moeilijk

Bereiding
Ingrediënten
- FunCakes Mix voor Macarons 300 g
- FunCakes Mix voor Botercremè 125 g
- FunCakes Sanding Sugar Zilver
- FunCakes Sprinkle Medley Zilver
- FunCakes Food Colour Gel Zwart
- FunCakes Smaakpasta Lemon Zest
- 150 g zachte ongezouten roomboter
- 125 ml water
- 70 g eiwit
Benodigdheden
- FunCakes Spuitzakken
- Wilton Spuitmond #012
- Wilton Spuitmond #2A
- Wilton Spuitmond #002
- Silikomart Macaron Mat
Stap 1: Maak de macarons
Bereid 300 g FunCakes Mix voor Macarons volgens aanwijzing op de verpakking en kleur het zwart met de kleurstof gel.
Stap 2: Laat de macarons drogen
Doe het beslag in een spuitzak met spuitmond #012 en spuit doppen op de macaron mat. Laat dit 2 uur aan de lucht drogen tot het een mooi droog vliesje vormt.
Stap 3: Bak de macarons
Droog hierna de macarons in een voorverwarmde oven van 140°C (heteluchtoven 130°C) in ongeveer 13-15 minuten en laat ze op de mat afkoelen voordat je ze er af haalt.
Stap 4: Maak de vulling
Bereid 125 g FunCakes Mix voor Botercrème volgens aanwijzing op de verpakking en breng op smaak met de smaakpasta Lemon Zest. Doe een klein beetje in een spuitzak met spuitmond #002 en de rest in een spuitzak met spuitmond #012.
Stap 5: Vul en decoreer
Vul de helft van de schelpen met een royale dot botercrème met spuitmond #012 en druk de andere schelp er voorzichtig op. Strooi de zilveren medley in een schaaltje en dip de zijkanten van de macarons hier in. Neem nu de spuitzak met spuitmond #002 en decoreer de bovenkant van de macarons hiermee. Strooi er zilveren sanding sugar overheen en schud het teveel ervan af.
Stap 6: Geniet tijdens Oud & Nieuw van deze sprankelende macarons!
Dit recept is mede mogelijk gemaakt door FunCakes.
Benodigde producten
Let op: Controleer altijd de beschikbaarheid van de producten voor het plaatsen van een bestelling.