Kuiken Cake Pops
1,5 uur
Gemiddeld

Bereiding
Ingrediënten
- FunCakes Mix voor Cupcakes 500 g
- FunCakes Royal Icing 400g
- FunCakes Marsepein Zwart
- FunCakes Marsepein Oranje
- FunCakes Gekleurde suiker Geel
- FunCakes Deco Melts - Geel - 250g
Benodigdheden
- FunCakes Lollystokjes 15cm pk/50
Stap 1: Bak de FunCakes Mix voor Cupcakes
Verwarm de oven voor op 180°C (heteluchtoven 160°C). Verwerk de ingrediënten op kamertemperatuur. Meng 500 g mix, 250 g (room)boter en 5 eieren (250 g). Mix op lage snelheid gedurende 4 minuten tot een glad beslag. Vul het beslag in de cakevorm en bak de cake in ongeveer 60-70 minuten gaar.
Stap 2: Smelt de Deco Melts
Smelt de Deco Melts in de magnetron of au-bain marie. Voor de magnetron: Smelt op max. 500W in een kom. Om de 15-20 seconden goed roeren. Stop met verwarmen zodra de melts bijna volledig gesmolten zijn (kleine stukjes nog zichtbaar). Blijf roeren tot de melts helemaal glad zijn en verwerk ze naar wens.
Stap 3: Vorm de kuikens
Verkruimel de cake heel fijn in een kom, voeg de Renshaw Royal icing toe en kneed alles goed tot een deeg. Per kuiken heb je ongeveer 30 gram nodig. Maak van de 30 gram een grote en een kleine bal die je aan elkaar plakt met een beetje gesmolten candy melts. Doop een lollystokje in gesmolten candy melts en prik het aan de onderkant in het kuiken en zet ze in de vriezer (ongeveer een uur) zodat ze goed uitharden.
Stap 4: Bedek de kuikens
Smelt de rest van de candy melts in de magnetron (of au bain-marie) en giet het met een lepel over ze heen tot ze helemaal bedekt zijn. Draai ze voorzichtig rond tot al het overtollige is weggelopen. Strooi er onmiddellijk de gekleurde suiker over en steek ze in een dummy om te drogen.
Stap 5: Versier met marsepein
Maak de ogen, voeten en snavel van marsepein en plak ook deze vast met wat candy melts.
Stap 6: Geniet van jouw Kuiken Pops!
Benodigde producten
Let op: Controleer altijd de beschikbaarheid van de producten voor het plaatsen van een bestelling.