Limoen cupcakes met limoen botercrème
2 uur
Makkelijk

Bereiding
Ingrediënten
- 100g FunCakes Mix voor Botercrème
- 500g FunCakes Bakmix voor Cupcakes
- 250 gram roomboter
- 5 eieren (circa 250 gram)
- 1 theelepel vanille extract
- 2 theelepels limoen rasp (groene schil fijn raspen)
- 2 eetlepels zure room
- Handje vol munt, fijn gehakt
- 100 ml water
- 125 gram ongezouten (room)boter
- 1 theelepel limoen sap
- 1 theelepel limoen rasp
- 100 ml geklopte slagroom
Stap 1: Bak de cupcakes
Verwarm de oven voor op 180°C (heteluchtoven 160°C ). Mix 500 gram mix, 250 gram boter en 5 eieren in 4 minuten op lage snelheid tot een glad beslag. Voeg dan 1 theelepel vanille, limoen rasp, mint en zure room toe aan het beslag. Mix alles nog goed door op middelhoge snelheid. Vul een muffin bakvorm met baking cups en vul deze met het beslag. Bak de cupcakes in circa 18 minuten gaar. Laat de cupcakes na het bakken goed afkoelen op een rek.
Stap 2: Meng de botercrème met de limoen
Vermeng voor de botercrème met de garde 100 gram mix met 100 ml water en laat dit mengsel minimaal 1 uur opstijven. Klop 250 gram boter in circa 1 minuut los en voeg het mengsel in vier gedeeltes toe aan de boter, mix steeds volledig tot het mengsel geheel is opgenomen voordat het volgende deel wordt toegevoegd. Mix het geheel nog 5-10 minuten tot een gladde crème. Voeg dan de vanille, limoen sap en rasp toen en mix het geheel op middelhoge snelheid tot een luchtige crème.
Stap 3: Spuit toefjes op de cupcakes
Klop circa 100 ml slagroom stijf. Spatel de luchtig geklopte slagroom door de botercrème. Plaats een dichte ster tip in de spuitzak en vul deze met de crème. Spuit nu kleine toefjes op de cupcakes.
Ter decoratie kun je een blaadje munt en een schijfje limoen in de toefje plaatsen. Mocht je niet van munt houden, dan kun je deze ook vervangen door basilicum.
Mede mogelijk gemaakt door FunCakes.
Benodigde producten
Let op: Controleer altijd de beschikbaarheid van de producten voor het plaatsen van een bestelling.