Paastaart met Paashazen
3 uur
Moeilijk

Bereiding
Ingrediënten
- FunCakes Mix voor Botercrème 200 g
- FunCakes Mix voor Biscuit Deluxe 150 g
- FunCakes Eetbare Kleurstof Gel Helder Groen
- FunCakes Deco Melts Geel
- FunCakes Deco Melts Zwart
- FunCakes Smaakpasta Lemon Meringue
- FunCakes Suikerdecoratie Kleine Bloemen Set/32
- FunCakes Bake Release Spray
- FunCakes Uitgerolde Marsepein Disc Groen
- Suiker paaseitjes
- Chocolade haasjes
- 250 g roomboter
- 215 ml water
- 3 eieren (ca. 150 g)
Benodigdheden
- FunCakes Spuitzak 30 cm
- Wilton Extra Diepe Ronde Bakvorm Ø 15 x 10 cm
- Wilton Recipe Right Non-Stick Afkoelrooster - 40x25cm
- Wilton Taartzaag / Small Cake Leveler -25cm-
- Wilton Spuitmondje #233
- Wilton Standaard Adaptor
- Oetker Fondant Smoother Set/2
- Oetker Bakkwast met Houten Handvat 19,5x2,4 cm
- Cake Star Chocolade Mal Paashaas
Stap 1: Bak de biscuit
Verwarm de oven voor op 180°C (heteluchtoven 160°C) en vet de bakpan in met bakspray. Maak 150 gram van de FunCakes Mix voor Biscuit Deluxe zoals is aangegeven op de verpakking. Spatel het beslag in de bakvorm en bak de biscuit in ongeveer 30-35 minuten gaar. Stort na het bakken op een rooster en laat goed afkoelen.
Stap 2: Maak de botercrème
Maak 200 gram van de FunCakes Mix voor Botercrème zoals is aangegeven op de verpakking. Breng de botercrème op smaak met de lemon meringue smaakpasta en kleur lichtgroen met de kleurstof gel.
Stap 3: Snijd en vul de biscuit
Snijd de biscuit met de taartzaag 2x door en vul en smeer rondom af met botercrème. Laat dit in de koelkast minimaal een half uur opstijven.
Stap 4: Bekleed de biscuit met marsepein
Bekleed de taart met de marsepein en maak hem mooi strak en glad, met behulp van de smoothers.
Stap 5: Maak de paashaas
Smelt de gele FunCakes Deco Melts in een schaaltje in de magnetron, zoals staat aangewezen op de verpakking en verdeel dit met een bakkwast in de mal. Laat opstijven in de koelkast en herhaal dit proces nog 2 a 3 keer.
Haal de paashaas uit de mal wanneer deze goed opgestijfd is. Maak daarna de randen van de paashaas glad op een warm bord en plak ze op elkaar. Geef de haas zwarte ogen met een klein penseeltje of coctailprikker en de gesmolten deco melts. Doe eventueel een lintje om de nek.
Stap 6: Decoreer de taart
Doe de resterende groene botercrème in een spuitzak met een adaptor en spuitmondje #233. Spuit de hele bovenkant van de taart vol met grassprietjes. Zet de Paashaas met wat kleine chocolade haasjes bovenop de taart en decoreer verder met wat kleine suiker eitjes en de suikerbloemetjes. Als je genoeg botercrème over hebt kan je de onderrand ook nog decoreren met grassprietjes, eitjes en bloemetjes.
Stap 7: Serveer de taart tijdens de Paasbrunch!
Dit recept is mede mogelijk gemaakt door FunCakes.
Benodigde producten
Let op: Controleer altijd de beschikbaarheid van de producten voor het plaatsen van een bestelling.