Al 20 jaar dé taartspecialist
Gratis verzending vanaf €75!
Voor 16:30 uur (ma-vr) besteld, morgen in huis
Meer kopen = meer besparen tot -25% korting
9.2
Logo van Deleukstetaartenshop

Al 20 jaar dé taartspecialist

Gratis verzending vanaf €75!
Voor 16:30 uur (ma-vr) besteld, morgen in huis
Meer kopen = meer besparen tot -25% korting

Parasol cakepops

2 ½ uur

Makkelijk

Parasol cakepops

Parasol cakepops

2 ½ uur

Makkelijk

Het is pas echt feest met deze vrolijke parasol cake pops! De cake pops zijn gemaakt van een heerlijke chocolade cake en afgemaakt met gesmolten candy melts en gekleurde suiker.

Bereiding

Overige benodigdheden:

  • 5 eieren (circa 250 gram)
  • 250 gram ongezouten roomboter
  • Parasolletjes
  • 2 eetlepels cacaopoeder
  • Glazen schaaltjes
  • Aluminiumfolie
  • Bakpapier

Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Verwarm de oven voor op 160°C (heteluchtoven 140°C). Vet de bakvorm in met de cake release. Meng 500 gram mix voor cupcakes, 250 gram boter en 5 eieren in 4 minuten op een lage snelheid tot een glad beslag. Voeg twee eetlepels cacaopoeder toe om een chocolade cake te maken. Vul de bakvorm met het beslag en bak de cake in circa 75 minuten gaar. Stort de cake, na het bakken, op een taartrooster en laat helemaal afkoelen.

Verkruimel de cake in een mengkom. Zorg er voor dat je echt hele fijne kruimels maakt. Voeg circa 80 gram chocolade decorator icing toe en meng het geheel tot een stevige bal. Maak van dit deeg mooi ronde balletjes en plaats op een met bakpapier beklede schaal. Plaats de schaal even in de koelkast.

Verdeel de candy melts over een aantal voor de magnetron bestendige schaaltjes en smelt deze op laag vermogen. Tussendoor elke 15 seconden de melts even doorroeren anders gaan ze verbranden. Als de melts gesmolten zijn, dek je de schaaltjes even af met aluminiumfolie. Leg een flink stuk bakpapier op het aanrecht.

Haal de balletjes uit de koelkast en dip deze met behulp van de tool in de gesmolten candy melts. Dompel ze er helemaal in en tik op de rand van het schaaltje totdat er niks meer afdruipt. Leg ze voorzichtig op het bakpapier en laat ze drogen. Doe dit met alle balletjes, zodat je er van elke kleur een paar hebt.

Verdeel de gekleurde suiker over een aantal schaaltjes. Als balletjes helemaal zijn opgedroogd smeer je ze in met piping gel. Dit gaat het makkelijkst als je in je hand een klein beetje piping gel doet en de balletjes door je handen wrijft. Op deze manier komt er net genoeg piping gel op te zitten. Rol nu de balletjes door de gekleurde suiker. Leg op een mooi bord en steek er voorzichtig een parasolletje in.

Benodigde producten

Let op: Controleer altijd de beschikbaarheid van de producten voor het plaatsen van een bestelling.

Toon prijzen en aantallen

Altijd op de hoogte blijven ?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting!
Nieuwsbrief