Pepernootrotsjes
1,5 uur
Super makkelijk

Bereiding
Ingrediënten
- 250 g FunCakes mix voor Koekjes
- FunCakes Speculaaskruiden
- FunCakes Chocolade Melts Puur
- 75 gram koude bouter
- ½ ei
- Snufje zout
Overige benodigdheden
- Bakplaat bekleed met bakpapier
Stap 1: Het maken van de perpernoten
Verwarm de oven voor op 180 °C (heteluchtoven 160°C). Meng 250 gram mix voor Koekjes, de boter, het ei, de speculaas kruiden en het snufje zout door elkaar en kneed het tot een deeg. Rol van het deeg kleine balletjes en bestrijk ze naar wens met ei. Plaats de balletjes op de bakplaat en bak ze in circa 10-15 minuten.
Stap 2: Smelt de chocolade in een kom
Doe 200 gram melk chocolade melts in een plastic of glazen kom. Plaats deze kom in de magnetron en smelt de melts op maximaal vermogen (± 800 Watt). Haal de chocolade elke 15 tot 20 seconden uit de magnetron en roer het goed door zodat de temperatuur zich gelijkmatig verspreidt. Blijf dit herhalen tot de chocolade bijna volledig gesmolten is; kleine stukjes chocolade mogen nog zichtbaar zijn. Stop met verwarmen en roer de chocolade goed door tot alle stukjes chocolade opgelost zijn en een gelijkmatige chocolademassa is verkregen.
Stap 3: Roer de pepernootjes door de chocolade
Roer de pepernootjes er doorheen totdat ze allemaal met een laagje chocolade bedekt zijn. Leg een vel bakpapier neer en schep er met twee lepels hoopjes op. Smelt 50 gram witte chocolade melts op dezelfde manier en decoreer de rotsjes door er met een lepel streepjes witte chocolade op te gieten. Laat ze opstijven in de koelkast.
Benodigde producten
Let op: Controleer altijd de beschikbaarheid van de producten voor het plaatsen van een bestelling.