Recept Grote Kerst Cupcake
2 uur
Super makkelijk

Bereiding
Overige benodigdheden voor Kersttaart:
- 360 gram ongezouten roomboter
- 8 eieren (400 gram)
- 50 + 200 ml water
Verwarm de oven voor op 170°C (heteluchtoven 150°C). Verwerk de ingrediënten op kamertemperatuur. Mix 360 gram (room)boter zacht. Voeg 800 gram FunCakes mix voor Donkere Choco Cake, 8 eieren (400 g) en 50 ml water toe en klop het in 4 minuten op lage snelheid tot een stevig beslag. Spatel chocolade chunks door het beslag. Vet de taartvorm in met de bakspray. Schep het beslag in de vorm en bak de cake in het midden van de oven in ca. 60 minuten gaar. Direct na het bakken uit de bakvorm halen en laten uitdampen op een rooster.
Mix 150 gram FunCakes mix voor Enchanted Cream met 200 ml water voor 3 minuten op hoge snelheid. Verdeel de crème over 3 schaaltjes. Doe in 1 schaaltje wat meer en laat deze wit. Kleur 1 schaaltje rood en 1 schaaltje groen. Doe de kleuren enchanted cream in verschillende spuitzakken met spuitmondje 1M.
Als de taart is afgekoeld, smeer je tussen de cup en de toef een laag witte enchanted cream. Plaats de toef erop. Spuit rozetten enchanted cream op de toef. Spuit toefjes langs de bovenkant van de cup. Decoreer de taart met kerststrooisels en suikerdecoraties.
Bewaar de taart op een koele plek. (Niet in de koelkast, daar wordt de cake minder lekker van.)
Benodigde producten
Let op: Controleer altijd de beschikbaarheid van de producten voor het plaatsen van een bestelling.