Ruby Pure Chocolade Taart
4 uur
Makkelijk

Bereiding
Ingrediënten
- FunCakes Mix voor Ruby Cake 400 g
- FunCakes Mix voor Donkere Choco Cake 400 g
- FunCakes Mix voor Macarons 300 g
- FunCakes Mix voor Botercrème 400 g
- FunCakes Chocolade Melts Puur 150 g
- FunCakes Chocolade Melts Ruby 150 g
- FunCakes Smaakpasta Witte Choco
- FunCakes Eetbare Glanspoeder Ginger Goud
- FunCakes Eetbare Glanspoeder Ruby
- FunCakes Marsepein Decoratie Rozen Goud
- FunCakes Mini Chocolade Rocks Puur
- FunCakes Bake Release Spray
- Sugarflair Rejuvenator Spirit Alcohol 14ml
- 70 g eiwit
- 880 g ongezouten roomboter
- 425 ml water
- 70 g eiwit
- 8 eieren
- Frambozen
- Gedroogde cranberries
Benodigdheden
- FunCakes Spuitzakken
- Wilton Spuitmondje #1M
- Wilton Spuitmondje #2A
- Wilton Decorator Preferred Spatel Hoek
- Wilton Basic Draaitafel voor Taarten
- Wilton Afkoelrek
- Patisse Taartzaag 31cm
- Scrapcooking Kwasten Set/6
- Silikomart Macaron Mat
- PME Plain Edge Side Scraper
- PME Extra Diepe Ronde Bakpan Ø 20 x 10cm
Stap 1: Maak de FunCakes Mix voor Macarons
Bereid 300 gram FunCakes Mix voor Macarons zoals aangegeven wordt op de verpakking. Maak een mengsel van de soft pink dust en de deep claret dust om tot een ruby kleur te komen. Kleur hiermee de macaronmix. Doe dit in een spuitzak met spuitmondje #2A en spuit doppen op de macaron mat. Laat dit 2 uur aan de lucht drogen.
Stap 2: Bak de Ruby Cake
Verwarm de oven voor op 170°C (heteluchtoven 150°C). Bereid 400 gram FunCakes Mix voor Ruby Cake zoals aangegeven wordt op de verpakking. Vet de bakvorm in en spatel het beslag in de bakpan. Bak de cake in ongeveer 50 minuten gaar. Stort hierna op een taartrooster en laat helemaal afkoelen.
Stap 3: Bak de Donkere Choco Cake
Bereid 400 gram FunCakes Mix voor Donkere Choco Cake zoals aangegeven wordt op de verpakking. Vet de bakvorm opnieuw in en spatel het beslag in de bakpan. Bak de cake in ongeveer 50 minuten gaar. Stort hierna op een taartrooster en laat helemaal afkoelen.
Stap 4: Bak de Macarons
Koel de oven af naar 150°C (heteluchtoven 130°C). Bak de macarons in 15 minuten gaar. Laat ze op het aanrecht op de mat afkoelen. Haal ze er pas van af als ze helemaal afgekoeld zijn. Maak van de FunCakes Golden Ginger Dust en de Sugarflair Rejuvenator een verfje, neem een grote platte kwast en strijk hiermee met de verf over de macaronschelpen.
Stap 5: Maak de FunCakes Mix voor Botercrème
Bereid 400 gram FunCakes Mix voor Botercrème zoals aangegeven wordt op de verpakking en breng op smaak met de FunCakes Witte Chocolade Pasta. Snijd de cakes allebei 2 x door met de taartzaag en stapel ze om en om met een laag crème op elkaar. Met een spatel smeer je de hele buitenkant af met de witte chocolade botercrème en je trekt het daarna helemaal strak met behulp van de turntable en de side scraper. Hou wel een kleine hoeveelheid botercrème over om mee te decoreren. Zet de taart voor een uur in de koelkast om goed koud te laten worden.
Stap 6: Breng de ruby drip aan op de taart
Smelt 150 gram FunCakes Ruby Melts in de magnetron. Smelt op maximaal vermogen (± 800 W) in de magnetron. Roer elke 15 – 20 seconden de chocolade goed door, zodat de temperatuur zich gelijkmatig verspreidt. Stop met verwarmen zodra de chocolade bijna volledig gesmolten is (kleine stukjes mogen nog zichtbaar zijn). Blijf roeren totdat de chocolade opgelost is en doe dit in een spuitzak. Knip er een klein puntje af en laat de melts langs de rand naar beneden glijden. Zet weer terug in de koelkast zodat de ruby kan opstijven.
Stap 7: Breng de pure chocolade drip aan op de taart
Smelt 150 gram pure melts in de magnetron. Smelt op maximaal vermogen (± 800 W) in de magnetron. Roer elke 15 – 20 seconden de chocolade goed door, zodat de temperatuur zich gelijkmatig verspreidt. Stop met verwarmen zodra de chocolade bijna volledig gesmolten is (kleine stukjes mogen nog zichtbaar zijn). Blijf roeren totdat de chocolade opgelost is en doe dit ook in een spuitzak. Laat dit ook langs de rand naar beneden glijden en zet hierna ook weer even in de koelkast om op te stijven.
Stap 8: Decoreer de taart
Doe de overgebleven botercrème in een spuitzak met spuitmondje #1M en spuit de rand vol met kleine toefjes. De crème die je overhebt meng je met de gesmolten pure melts die je over hebt van de drip. Dit doe je in een spuitzak met spuitmondje #2A en hier vul je de macarons mee.
Decoreer de taart verder af met de macarons, frambozen, gedroogde cranberries, gouden roosjes en de choco rocks.
Stap 9: Geniet van deze heerlijke Ruby Pure Chocolade Taart!
Dit recept is medemogelijk gemaakt door FunCakes.
Benodigde producten
Let op: Controleer altijd de beschikbaarheid van de producten voor het plaatsen van een bestelling.