Red Velvet Cake Donuts
1 1/2 uur
Super makkelijk

Bereiding
Benodigdheden Red Velvet Cake Donuts:
- Wilton Bakvorm 6 Donuts
- FunCakes Release Spray
- FunCakes Wegwerp Spuitzakken 41 cm
- 330 gram FunCakes Bakmix voor Red Velvet Cake
- 75 gram FunCakes Mix voor Enchanted Cream®
- 40 gram FunCakes Chocolade Melts Wit
- Patisse Taartrooster Antikleef
- 100 ml melk
- 2 eieren
- 65 ml (55 gram) plantaardige olie
- 130 ml water
Stap 1 Voorbereiden Red Velvet Cake Donuts
Voordat je aan het echte bakken kan beginnen verwarm je de oven voor op 175 graden (heteluchtoven 160 graden) en spray je de donutvorm in met bakspray.
Stap 2 Aan de slag met de mix voor de Red Velvet Cake Donuts
Vervolgens ga je aan de slag met de FunCakes Bakmix voor Red Velvet. Deze maak je door de mix te mengen met de eieren, plantaardige olie en het water. Mix het geheel voor 6-8 minuten tot een luchti beslag en doe het vervolgens in de spuitzak. Let op: je bakt de donuts in delen, je hebt meer beslag dan dat er in 1 keer in de donutvorm kan. Je knipt een klein puntje van de spuitzak af en vult de donutvorm. Zorg ervoor dat je de ronde vormen NIET helemaal opvult.
Stap 3 Bak de Red Velvet Cake Donuts
Bak de donuts in ongeveer 18-22 minuten gaar, stort ze op een taartrooster en laat afkoelen. Gelukkig is er beslag voor nóg meer donuts! Je kan het bakproces dus herhalen tot het beslag op is. Er is ongeveer genoeg beslag voor 16-20 donuts.
Stap 4 Maak de Red Velvet Cake Donuts af
Smelt de 40 gram witte chocolade met interval in de magnetron op 450W of au bain-marie en laat afkoelen. Maak de 75 gram Funcakes Mix voor Enchanted Cream® aan met 100 ml melk en voeg al mixend de afgekoelde gesmolten chocolade in een straaltje toe. Smeer met een mes een lekkere laag creme op de donuts en verkruimel ter decoratie 1 donut over de gesmolten chocolade!
Smullen maar!
Benodigde producten
Let op: Controleer altijd de beschikbaarheid van de producten voor het plaatsen van een bestelling.