Al 20 jaar dé taartspecialist
Gratis verzending vanaf €75!
Voor 16:30 uur (ma-vr) besteld, morgen in huis
Meer kopen = meer besparen tot -25% korting
9.2
Logo van Deleukstetaartenshop

Al 20 jaar dé taartspecialist

Gratis verzending vanaf €75!
Voor 16:30 uur (ma-vr) besteld, morgen in huis
Meer kopen = meer besparen tot -25% korting

Sachertorte

2 uur

Super makkelijk

Sachertorte

Sachertorte

2 uur

Super makkelijk

Maak zelf een heerlijke Oostenrijkse Sachertorte met dit eenvoudige recept. Een chocoladecake met een heerlijk laagje abrikozenjam en bedekt met chocolade ganache. Als dat niet genieten is!

Bereiding

Ingrediënten

  • 500 g FunCakes Mix Cake Brownie 
  • 200 g FunCakes Mix voor Chocolade Ganache
  • FunCakes Mini Chocolade Rocks -Puur-
  • 1 schep Callebaut Cacaopoeder (100%)
  • 56 g ongezouten roomboter (zacht)
  • 105 ml water
  • 2 eieren (circa 200 g)
  • Pot abrikozenjam
  • Ongezouten pistachenootjes (fijngehakt)

Benodigdheden

  • Bakspray
  • FunCakes Cake Board Rond Ø15cm
  • Wilton Decorator Preferred Spatula Hoek
  • Wilton Chrome Plated Afkoelrek
  • Wilton Taartzaag
  • Wilton Decorator Preferred® Diepe Bakvorm Rond Ø 20x7,5cm
  • Glazen schaaltje

Stap 1: Bak de cake

Verwarm de oven voor op 175°C (heteluchtoven 160°C). Verwerk de ingrediënten op kamertemperatuur. Maak 500 g Funcakes Mix voor Cake Brownie met 56 g boter, 2,5 eieren en 105 ml water en als extra 1 grote schep Callebaut Cacaopoeder zoals is aangegeven op de verpakking. Haal de brownie cake na het bakken direct uit de bakvorm en laat daarna uitdampen op een afkoelrooster.

Stap 2: Snij de cake doormidden

Snij nadat de cake is afgekoeld de cake doormidden met de taartzaag. Besmeer dan de laag met abrikozenjam en plaats de andere laag daar weer bovenop.

Stap 3: Schenk de ganache over de cake

Bereid 200 gram ganache zoals aangegeven op de verpakking. Zet de cake op de cake board en plaats het afkoelrek op een bakplaat. Zet vervolgens een schaalte op het afkoelrek en plaats hier de cake op. Zo staat deze iets hoger zodat de ganache mooi over de rand kan stromen. 

Schenk in een dun straaltje de ganache over de cake en zorg ervoor dat de ganache over de rand stroomt. Dit kun je doen door gebruik te maken van de spatel. Laat de cake even uitlekken en schraap met een paletmes de onderrand van de cake schoon.

Stap 4: Decoreer de cake

Til voorzichtig de cake op en dus met je hand langs de onderrand wat pure chocolade rocks. Strooi de fijngehakte pistache nootjes in een cirkel op de bovenkant en laat de taart vervolgens opstijven in de koelkast. 

 

Dit recept is mede mogelijk gemaakt door FunCakes

Benodigde producten

Let op: Controleer altijd de beschikbaarheid van de producten voor het plaatsen van een bestelling.

Dr. Oetker Bakspray
Dr. Oetker Bakspray
€ 4,25
Toon prijzen en aantallen

Altijd op de hoogte blijven ?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting!
Nieuwsbrief