De Zak van Sinterklaas taart
2 uur
Makkelijk

Bereiding
Ingrediënten
- FunCakes Bakmix voor Cupcakes 1kg
- FunCakes Mix voor Botercrème 500g
- FunCakes Mix voor Royal Icing 450 g
- FunCakes Smaakpasta Speculaas 100 g
- FunCakes Marsepein Donkerbruin 250g
- FunCakes Marsepein Rood 250g
- FunCakes Marsepein Geel 250g
- FunCakes Eetbare Lijm 22g
- 175g + 375g ongezouten roomboter
- 125ml + 15ml water
- 7 eieren (circa 350 gram)
- Poedersuiker om te strooien
- Decoratie materiaal zoals chocolade muntjes, pepernootjes, schuimpjes etc.
Benodigdheden
- FunCakes Spuitzakken 30 cm pk/10
- Patisse Bakpapier Vellen 38x30cm pk/20
- PME Extra Diepe Ronde Bakvorm Ø 15 x 10cm
- Broodmes
Stap 1: Maak de FunCakes Bakmix voor Cupcakes
Zorg dat de ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Verwarm de oven voor op 180°C (heteluchtoven 160 °C). Vet de bakpan in met cake release. Knip een strook bakpapier dat ongeveer 7 cm boven de rand van de bakpan uitsteekt en plak dit aan de binnenkant van de pan tegen de ingevette randen. Op deze manier verhoog je de bakpan.
Meng 750 gram FunCakes mix voor Cupcakes, 375 gram roomboter en 7 eieren in 4 minuten op lage snelheid tot een glad beslag. Vul de bakvorm met het beslag en bak de cake in circa 75 minuten gaar. Als de taart klaar is, laat je deze 10 minuten in de bakvorm afkoelen. Stort hem daarna op een rooster.
Stap 2: Maak de FunCakes mix voor Botercrème
Meng 125 gram FunCakes mix voor Botercrème met 125ml water en laat dit mengsel minimaal 1 uur opstijven bij kamertemperatuur. Klop 150 gram ongezouten (room)boter in circa 5 minuten zalvig. Voeg het mengsel in gedeeltes toe aan de boter, mix steeds volledig door voordat het volgende deel wordt toegevoegd. Voeg de speculaas smaakstof toe en mix het geheel door tot een gladde crème (ca. 10 minuten).
Stap 3: Vul de taart met de Speculaas botercrème
Snij met het broodmes de bovenkant van de taart een beetje rond. Snij hem daarna een keer door en vul deze met de speculaas botercrème. Plaats de andere laag er bovenop en smeer de hele taart af met de botercrème.
Stap 4: Bekleed de taart met FunCakes Marsepein
Kneed de bruine marsepein goed door en rol het uit op een met poedersuiker bestoven werkblad. Je kunt ook blanke marsepein kleuren met FunCakes Eetbare Kleurstof Gel Bruin. Probeer een langwerpige lap te maken die 10 cm groter is als de hoogte van de cake. Bekleed de taart met de lap marsepein in de breedte en zorg dat de naad aan de achterkant van de cake zit.
Knijp bovenop de lap marsepein bij elkaar. Maak met een restje marsepein twee dunne slierten en rol die in elkaar. Vouw dit om de samengeknepen bovenkant. Maak van rood en geel wat lapjes voor op de zak en plak deze hierop vast.
Stap 5: Maak de FunCakes mix voor Royal Icing
Zeef 125 gram FunCakes mix voor Royal icing en meng met 15 ml water voor een royal icing in stijve consistentie. Klop de mix en het water circa 7-10 minuten rustig door elkaar tot de icing wit is, niet meer glanst en er pieken getrokken kunnen worden die niet teruglopen. Pas bij een handmixer op voor het vastlopen van de mixer!
Plaats spuitmondje 2 in de spuitzak en vul deze met de icing. Maak stiksteekjes op de lapjes. Decoreer de taart met pepernootjes, marsepein decoraties, schuimpjes etc.
Benodigde producten
Let op: Controleer altijd de beschikbaarheid van de producten voor het plaatsen van een bestelling.