Spectaculaire bruidstaart
Gemiddeld

Bereiding
Overige benodigdheden:
- 60 ml water
Werkwijze:
Maak 4 biscuits van 10 cm hoog en 10, 15, 20 en 25 cm doorsnede. Kijk hier of op de verpakking voor de bereidingswijze. Vul de biscuits naar wens, bekleed de drum en de vier biscuits met de witte fondant en stapel ze. Begin vervolgens met het maken van alle decoraties die je met behulp van de mallen wil maken en laat ze iets opdrogen.
Zeef 500 gram mix voor Royal Icing en meng met 60 ml water voor een royal icing in stijve consistentie. Klop de mix en het water circa 7-10 minuten rustig door elkaar tot de icing wit is, niet meer glanst en er pieken getrokken kunnen worden die niet teruglopen. Pas bij een handmixer op voor het vastlopen van de mixer!
Doe de Wilton adaptor in de spuitzak en zet nr. 44 erop. Vul de spuitzak met royal icing en creëer scrolls op de rand van de taart door met een draaibeweging te spuiten. Zet nummer 43 op de adaptor en maak boven op de gemaakte scroll nog een kleinere scroll. Zet hierna nummer 2 op de adaptor en maak bovenop de scroll een lijntje. Laat dit opdrogen.
Plak alle gemaakte decoraties in gewenst motief op de taart en schilder het voorzichtig met de zilveren metallic paint. Let op: begin pas met verven als de decoraties op de taart geplakt zijn. Als je de decoraties verft voordat je ze op de taart plakt, blijft de verf op je vingers zitten en creëer je onnodig vlekken op je taart.
Benodigde producten
Let op: Controleer altijd de beschikbaarheid van de producten voor het plaatsen van een bestelling.