Al 20 jaar dé taartspecialist
Gratis verzending vanaf €75!
Voor 16:30 uur (ma-vr) besteld, morgen in huis
Meer kopen = meer besparen tot -25% korting
9.2
Logo van Deleukstetaartenshop

Al 20 jaar dé taartspecialist

Gratis verzending vanaf €75!
Voor 16:30 uur (ma-vr) besteld, morgen in huis
Meer kopen = meer besparen tot -25% korting

Watercolour drip cake

3 uur

Gemiddeld

Watercolour drip cake

Watercolour drip cake

3 uur

Gemiddeld

Dé trend van het moment op taartgebied: watercolour drip cakes. In dit recept laten we je zien hoe je het helemaal zelf kunt doen.

Bereiding

Overige benodigdheden:

  • 5 eieren
  • 233 ml water
  • 250 gram ongezouten zachte roomboter

Verwerk de ingrediënten op kamertemperatuur. Verwarm de oven voor op 180°C (heteluchtoven 160°C).

Maak de 200 gram Mix voor Botercrème aan met 200 ml water en zet een uurtje weg. Mix de 330 gram Mix voor Biscuit met de eieren en 33 ml water op de hoogste snelheid in 8 minuten tot een mooi, glad beslag. Mix daarna nog 2 minuten op lage snelheid na. Giet het beslag in de met bakspray ingevette bakvormen en bak de biscuits in ongeveer 30-35 minuten gaar. Stort ze na het bakken op een taartrooster en laat volledig afkoelen.

Klop 250 gram ongezouten (room)boter in circa 5 minuten zalvig. Voeg het
botermengsel in gedeeltes toe aan de boter, mix steeds volledig door voordat het volgende deel wordt toegevoegd. Mix het geheel door tot een gladde crème (ca. 10 minuten). Verdeel de crème in eenderde en tweederde.

Breng tweederde van de crème op smaak met de kokos en ananassmaakstof. Gebruik zoveel als je zelf lekker vindt. Snijd beide biscuits met een taartzaag twee keer door en vul ze met de kokos/ananas-botercrème. Smeer de buitenkant af met het resterende gedeelte botercrème en laat dit opstijven in de koelkast. Houd een klein beetje botercrème over om de twee biscuits later te weerhouden van schuiven.

Kneed de fondant door en rol het op een met poedersuiker bestoven werkblad uit tot een ronde lap en bekleed hiermee eerst de biscuit van 15 cm. Snijd de overtollige fondant weg, kneed dit weer tot een bal en rol opnieuw uit tot een lap. Bekleed daarmee de 10 cm-biscuit. Snijd het overtollige gedeelte weer weg en gebruik dit om de bloemetjes te maken.

Duw dowels in de onderste taart en op maat af. Knip het goud/zilver-karton ter grootte van de 10cm-taart en zet de taart daar bovenop. Doe tussen de dowels een likje botercrème (tegen het schuiven) en plaats de 10 cm-taart op de andere taart.

Verdeel het overgebleven fondant in drieën. Houd één deel wit en breng de andere twee delen op kleur met de violet- en teal-kleurstof. Rol de fondant uit, steek het vormpje uit, leg het in de veiner en druk zacht aan. Haal het bloemetje eruit en plak wat zilveren pareltjes in het hart. Maak er genoeg om langs de randen van beide biscuits te leggen. Het is het beste om de bloemetjes een dag van tevoren te maken zodat ze goed kunnen drogen.

Meng de airbrush kleuren op schoteltjes met de witte kleurstof. Doe een kwast in de kleurstof en duw het tegen de taart, gebruik zoveel dat het mooi naar beneden gaat druipen. Plak de bloemetjes bovenop en langs de rand vast met eetbare lijm.

Benodigde producten

Let op: Controleer altijd de beschikbaarheid van de producten voor het plaatsen van een bestelling.

PME Craft Brush Set
PME Craft Brush Set
€ 6,89
Patisse Taartzaag 31cm
Patisse Taartzaag 31cm
€ 7,19
Toon prijzen en aantallen

Altijd op de hoogte blijven ?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting!
Nieuwsbrief