Al 20 jaar dé taartspecialist
Gratis verzending vanaf €75!
Voor 16:30 uur (ma-vr) besteld, morgen in huis
Meer kopen = meer besparen tot -25% korting
9.2
Logo van Deleukstetaartenshop

Al 20 jaar dé taartspecialist

Gratis verzending vanaf €75!
Voor 16:30 uur (ma-vr) besteld, morgen in huis
Meer kopen = meer besparen tot -25% korting

Bakpoeders

Bij Deleukstetaartenshop kun je een uitgebreid assortiment bakpoeders kopen. Zoals elixer, gelatinepoeder, tylo poeder, bakpoeder en amandelmeel. Met deze bakpoeders maak je zelf brood, taart, koekjes, macarons, cupcakes en meer. Daarbij kan je met bakpoeder zelf zelfrijzend bakmeel maken en shop je deze diverse bakpoeders bij Deleukstetaartenshop in handige potjes.

21 producten
Gratis verzending vanaf €75!
Voor 16.30 uur (ma-vr) besteld, morgen in huis*

Bij Deleukstetaartenshop kun je een uitgebreid assortiment bakpoeders kopen. Soms vraagt een recept om specifieke ingredienten zoals gelatinepoeder, tylose poeder, bakpoeder, wijnsteenpoeder, agar agar, citroenzuur, gom, of amandelmeel. Al deze ingredienten koop je bij Deleukstetaartenshop in handige afsluitbare potjes. Met deze bakpoeders maak je zelf brood, taart, koekjes, macarons en cupcakes.

Bakpoeder of zelfrijzend bakmeel?

Je kunt kant en klare zelfrijzend bakmeel kopen, maar wist je ook dat je dit heel eenvoudig zelf kunt maken? Maak je eigen zelfrijzend bakmeel door 2 theelepels bakpoeder (8g) te mengen met 250 gram bloem. Het bakpoeder zorgt ervoor dat je cakebeslag, koekjes- of taartdeeg luchtiger wordt. Bakpoeder is een vervanger van gist, maar laat geen smaak achter in je baksel wat gist wel als kenmerk heeft.

Verschil bakpoeder en baking soda (bakzout)

Je ziet het vaak voorbij komen in recepten, bakpoeder of baking soda. Maar wat is nou het verschil tussen die twee ingrediënten?

Bakpoeder is een mengsel van natriumbicarbonaat (baking soda), een zuur en een stabilisator (zetmeel zoals maïzena). Bakpoeder is dus al een kant -en-klaar rijsmiddel waar alles al in zit. Je hoeft er dus (in tegenstelling tot baking soda) dus geen zuurhoudend ingrediënt aan toe te voegen.

Een andere naam voor baking soda is natriumbicarbonaat. Je gebruikt baking soda om je baksels te laten rijzen. Voor baking soda heb je een zuur nodig om deze te laten werken. Denk bijvoorbeeld aan karnemelk, azijn of citroensap. Wanneer de baking soda in aanmerking komt met deze zuren ontstaan er kleine gasbelletjes die jouw baksels luchtig maken.

Altijd op de hoogte blijven ?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting!
Nieuwsbrief